Wykonanie
Nasza córka dostała nowe sprzęcicho z gatunku małe agd. Gofrownica okazała się strzałem w dziesiątkę. Mmmmm gofry wyszły super,w środku mięciutkie na zewnątrz apetycznie chrupkie

2 szklanki
mąki tortowej2
jajka rozmiar L1 1\3 szklanki
mleka1\2 szklanki
oleju słonecznikowego2 łyżki
cukru pudrułyżeczka ekstraktu
waniliowego1\2 łyżeczki
proszku do pieczeniaWszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto podobne do naleśnikowego.Odstawić na 15 minut. Smażyć gofry do zrumienieniaMOJE RADY
olej można zastąpić roztopionym
masłem,nigdy
margarynązamiast ekstraktu można wziąć po prostu
cukier wanilinowywariacje to : dodatek startej skórki
pomarańczy lub
cytryny ,łyżeczka
kakao, dodatek
cynamonu lub
kardamonunasza gofrownica nie wymaga smarowania tłuszczem jeśli wasza musi być smarowana użyjcie
oleju rzepakowegopolecam
mąkę orkiszową dla odchudzonej wersji gofrów