ßßß
Składniki:Biszkopt:6 jajek2 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżki kakaoBiałka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier i utarte żółtka. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty.Masa serowa:1 kg zmielonego białego sera1 szklanka cukru3 jajka150 g masła1 cukier waniliowy1 budyń waniliowy0,5 szklanki mlekaMasło, ser, jajka, cukier podgrzewamy w garnku. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującej masy serowej. Mieszamy aż masa zgęstnieje.Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami.Smacznego!

