Wykonanie

Uwielbiam
kokosy! To dla mnie smak moich marzeń o dalekich podróżach i egzotycznych wyspach.Lubię też w leniwe dni zrobić ciekawe a szybkie naleśniki.Uwielbiam ich chrupiące brzegi... A na śniadanie są po prostu cudowne.A jak
kawa do nich pasuje. Oh!Zapraszam do wypróbowania przepisu :)Składniki:Na naleśniki:2 szklanki
mąki3
jajka2 szklanki
mlekawoda najlepiej gazowana1 łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru1 łyżka
olejuszczypta
soli i moje sekretne składniki:
cynamon i
kardamonWsypać wszystko poza
wodą i 0,5 szklanki
mleka do miski. Wymieszać trzepaczką. Dodać
mleko i tyle
wody ile będzie potrzeba. Kiedy robi się ciasto w ten sposób (rozcieńcza bardzo gęste) nie powstają grudki - przydatna wiedza ze szkoły kucharskiej :)Na farsz:
Serki z biedronki
kokosowe lub
serek kokosowynata de coco
dżem truskawkowysos
czekoladowySmażyć naleśniki na rozgrzanej patelni teflonowej, bez użycia tłuszczu (poza tym w cieście).Kiedy naleśnik jest gotowy do przewrócenia odchodzi bardzo łatwo, więc nie stresujcie się :)Najlepsze są świeże.Pozdrawiam