Wykonanie
Od dłuższego czasu na śniadanie wybieram owsiankę. Zabieram ją również do pracy na drugie śniadanie. Jest to świetne rozwiązanie i pewność, że jemy coś zdrowego i smacznego. Jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż śniadanie złożone z
pieczywa,
wędlin niewiadomego pochodzenia i
sosów pełnych
cukru takich jak np.
ketchup ze sklepu.Owsianka wcale nie musi być nudna. Zmieniam w niej dodatki a na przemian jem też jaglankę z dodatkami, ale o niej w następnym
poście.Składniki:(zależą od potrzeb,ja robię zawsze więcej bo dzielę na kilka porcji i przechowuje w lodówce)6 łyżek
płatków owsianych górskich(polecam unikać błyskawicznych)szklanka
wody lub
mleka1
banan1/4 ziarenek
granata3 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżka
mioducynamon-opcja1 łyżka
soku z cytrynyWykonanie:Najpierw
płatki zalewamy
mlekiem lub
wodą i gotujemy na małym ogniu kilka minut.Czekamy aż
płatki wchłoną cały płyn i mieszamy w trakcie aby się nie przypaliły. Kiedy są już miękkie dodajemy
wiórki kokosowe,
banana rozdrobnionego widelcem,
miód,
cynamon jeśli lubimy oraz
sok z cytryny. Mieszamy całość a na końcu posypujemy ziarenkami
granata.Pycha :)
