ßßß
Orkiszowe donuty z płatków jaglanych podane z kremowym serkiem, jeżynami, malinami i cukrem pudrem
DONUTY Z PŁATKÓW JAGLANYCH50 g mąki orkiszowej1/3 łyżeczki wanilii burbońskiej20 g płatków jaglanychciepłe mleko sojowejajkołyżka oleju kokosowegołyżka syropu klonowegoszczypta proszku do pieczeniaszczypta soliPłatki zalewam mlekiem sojowym do ich poziomu,mieszam i odstawiam do napęcznienia pod przykryciem.Następnie dodaję mąkę, olej, wanilię, jajko, sodę, sól i mieszam ze sobą wszystkie składniki.Smażę w dobrze nagrzanym opiekaczu około 5 minut.Smacznego!***Ostatnio miałam okazję spróbować słodyczy, które przyjechały do mnie prosto z Austrii:* płatków kakaowych Flintstones,* drożdżówek z kremem i malinami,* pralin z nadzieniem truskawkowym i o smaku sernika,* słynnych pralin Mozarta,a także włoskiego pesto z bazylią, które szczerze mówiąc nie różni się wiele w smaku od tego oryginalnego, którego miałam okazję próbować będąc we Włoszech :)
Wszystkie produkty dostępne są w sklepie internetowymGunz.ccWybór produktów jest całkiem pokaźny, a ceny wyjątkowo niskie.A więc...... może i Wy na coś się skusicie?