Wykonanie
To były najbardziej puszyste, grubaśne donuty jakie udało mi się zrobić! :)

Orkiszowe donuty z
płatków jaglanych podane z kremowym
serkiem,
jeżynami,
malinami i
cukrem pudrem

DONUTY Z
PŁATKÓW JAGLANYCH50 g
mąki orkiszowej1/3 łyżeczki
wanilii burbońskiej20 g
płatków jaglanychciepłe
mleko sojowejajkołyżka
oleju kokosowegołyżka
syropu klonowegoszczypta
proszku do pieczeniaszczypta
soliPłatki zalewam
mlekiem sojowym do ich poziomu,mieszam i odstawiam do napęcznienia pod przykryciem.Następnie dodaję
mąkę,
olej,
wanilię,
jajko,
sodę,
sól i mieszam ze sobą wszystkie składniki.Smażę w dobrze nagrzanym opiekaczu około 5 minut.Smacznego!***Ostatnio miałam okazję spróbować
słodyczy, które przyjechały do mnie prosto z Austrii:*
płatków kakaowych Flintstones,* drożdżówek z kremem i
malinami,* pralin z nadzieniem
truskawkowym i o smaku sernika,* słynnych pralin Mozarta,a także włoskiego pesto z
bazylią, które szczerze mówiąc nie różni się wiele w smaku od tego oryginalnego, którego miałam okazję próbować będąc we Włoszech :)


Wszystkie produkty dostępne są w sklepie internetowymGunz.ccWybór produktów jest całkiem pokaźny, a ceny wyjątkowo niskie.A więc...... może i Wy na coś się skusicie?