ßßß
Chmurki z ricotty i malinowej kaszki * z kiwi, kasztanami jadalnymi ** i cukrem pudrem trzcinowym
* kaszka bezglutenowa z malinami od Incola** kasztany jadalne dostaniecie w sklepie Ekolada24.pl/przepis autorski/100 g ricotty30 g mąki pszennej pełnoziarnistej15 g bezglutenowej kaszki z malinami Incolałyżeczka ekstraktu waniliowegołyżeczka syropu klonowegoszczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamałe jajkoolej kokosowy do natłuszczenia patelnikiwiRicottę zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać mąkę, kaszkę, sól i proszek do pieczenia.Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki i lekko spłaszczać.Kłaść na natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układać plasterki kiwi. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!