ßßß Cookit - przepis na Ricottowe chmurki z kasztanami

Ricottowe chmurki z kasztanami

nazwa

Wykonanie

Chmurki z ricotty i malinowej kaszki * z kiwi, kasztanami jadalnymi ** i cukrem pudrem trzcinowym
* kaszka bezglutenowa z malinami od Incola
** kasztany jadalne dostaniecie w sklepie Ekolada24.pl
/przepis autorski/
100 g ricotty
30 g mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g bezglutenowej kaszki z malinami Incola
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
małe jajko
olej kokosowy do natłuszczenia patelni
kiwi
Ricottę zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać mąkę, kaszkę, sól i proszek do pieczenia.
Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki i lekko spłaszczać.
Kłaść na natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układać plasterki kiwi. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/12/ricottowe-chmurki-z-kasztanami.html