Wykonanie
W takie upalne dni często nie chcę się gotować, piec itp. Warto jednak chwycić za patelnię i to dosłownie na kilka minut, by usmażyć domową granolę – szybka i chrupiąca, porcja na raz. Z dodatkiem
orzechów lub innych
bakali – w moim wydaniu są tu
orzechy włoskie,
migdały,
nerkowce oraz
orzechy brazylijskie . Do tego jeszcze zdrowe
jagody goji oraz suszone
truskawki . Całość aromatycznie pachnie
pomarańczą za sprawą świeżo wyciśniętego soku oraz słodko chrupie dzięki syropowi z
daktyli, który oblepił całość, dodając nie tylko
słodyczy, ale też lepkości. Najlepiej zajadać się nią wraz z zimnym (czy też ciepłym)
mlekiem roślinnym lub
jogurtem sojowym i oczywiście świeżymi
owocami – sezonowe teraz sprawdzą się najlepiej, a dla
banana zawsze znajdzie się miejsce 😉
pomarańczowo-daktylowa granola z patelni z
orzechami,
jagodami goji i suszonymi
truskawkami podana z
naturalnym jogurtem sojowym,
bananem i
brzoskwiniąorange-dates granola fried on the pan with nuts, goji berries and dried strawberries served with natural soy
jogurt,
banana and peachSkładniki:4-5 łyżek
płatków owsianych
garść mieszanki
orzechówok. 1/4-1/3 szklanki soku z
pomarańczyłyżka
syropu daktylowegokilka suszonych
truskawek lub innych
owocówłyżka
jagód goji
Płatki oraz
orzechy podprażyć na patelni. Dodać
jagody goji oraz
truskawki. Wlać sok z
pomarańczy oraz
syrop daktylowy – prażyć aż masa się sklei, a tym samym stanie się chrupiąca. Pozostawić na chwilę na patelni lub przełożyć na talerz. W międzyczasie można przygotować dodatki –
jogurt,
owoce, itp. Smacznego!Trochę się „menu” z przepisami pozmieniało. Mam nadzieję, że będzie się Wam wygodnie korzystać 😉 Jak poznam głębiej HTML to na pewno się jeszcze tym zajmę… i całą stroną.Miłego,
słonecznego dnia!
