Wykonanie
16 sierpnia 2015
Przygotowuje się je w pięć minut i równie błyskawicznie znikają ze stołu. Bazę tych mini-kanapek stanowią snacki firmy SONKO ." Snacki Błonnikowe są smaczną, chrupiącą i wartościową przekąską bogatą w błonnik. To produkty będące naturalnym źródłem magnezu, żelaza i cynku. Wypiekane są z pełnoziarnistej
kukurydzy popcornowej bez dodatku konserwantów, wzmacniaczy smaku, syntetycznych aromatów i barwników. Są produktem bezglutenowym."Przygotowałam do nich dość ostrą pastę z
pomidorów suszonych, która w połączeniu z
serem mozzarella,
oliwkami i listkami
bazylii stworzyła przekąskę "palce lizać!".SNACKI BŁONNIKOWE Z PASTĄ Z
POMIDORÓW SUSZONYCHSkładniki (15 mini-kanapek):1 opakowanie Snacków Błonnikowych firmy SONKO (u mnie włoskie)pasta:150 g kanapkowego
serka śmietankowego5
pomidorów suszonych1 łyżka
oliwy z
pomidorów3 ząbki
czosnkuszczypta
soli morskiejszczypta
pieprzuponadto15 kulek
sera mozzarella mini15
oliwek15 listków
bazyliiPrzygotowujemy pastę.Do kielicha blendera przenosimy
serek śmietankowy,
pomidory,
oliwę, obrane ząbki
czosnku i
przyprawy. Całość rozcieramy na gładki mus. Krem przenosimy do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki.Składamy kanapeczki.Snacki pokrywamy pastą
pomidorową. Dekorujemy je
oliwkami, odcedzonymi z zalewy kulkami
mozzarelli i listkami
bazylii. Kanapeczki zjadamy od razu (snacki dość szybko chłoną wilgoć).
Przepis powstał we współpracy z firmą SONKO.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.