ßßß
SKŁADNIKI:skałdniki na 1 słoik:pomidorki koktajlowe 300 gmozzarella biała 150 gbazylia świeża 1 garśćoliwa z oliwek 100 mlczosnek 1 ząbeksól morska 1 szczyptapieprz 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:Pomidorki umyć i osuszyć. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w większą kostkę. Połowę bazylii bardzo drobno posiekać, przełożyć do miseczki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól morską oraz pieprz, zalać oliwą z oliwek i wymieszać. Do wyparzonego słoika wkładać pomidorki , mieszając z mozzarellą i pozostałą bazylią. Gdy słoik będzie pełny zalać przygotowaną marynatą. Mocno zakręcić i potrząsnąć kilkukrotnie słoikiem, aby marynata się przemieszała. Odstawić do lodówki – ja marynowałam 5 dni ale polecam potrzymać 2-3 dni dłużej. Smacznego:)