ßßß Cookit - przepis na Malinowa rozkosz

Malinowa rozkosz

nazwa

Wykonanie

Ciasto mocno malinowe o konsystencji ptasiego mleczka, nie za słodkie w smaku lekko kwaskowate w sam raz na te upalne dni.
Ja polecam wam wykonanie tego ciasta, ale również zachęcam was do czerpania inspiracji na przepyszne ciasta z owocami ze strony Mojeciasto.pl .
Albo jeżeli wolicie oglądać wykonanie przepisu niż je czytać to zapraszam was na stronę Kasi na youtube .
A jeśli lubicie konkursy to musicie tylko upiec ciasto z kostką do pieczenia Kasia i możecie wziąć udział w konkursach z nagrodami jakie organizuje Kasia na facebooku .
Składniki na krem:
2 opakowania budyniu waniliowego
1 litr mleka
1 szklanka cukru
2 opakowania galaretki malinowej
2 kostki do pieczenia Kasi
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki pszennej
5 żółtek
30 dag malin
Ponadto:
15 dag malin
1 opakowanie cukru waniliowego
1 kubek śmietany kremówki (250)
1 opakowanie biszkoptów lady fingers
Mleko przelewamy do garnka i dodajemy do niego: budynie waniliowe, żółtka, cukier waniliowy, cukier, mąkę.
Składniki na budyń...........................................................
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nie przerywając mieszania gotujemy do momentu utworzenia się budyniu. Gotowy budyń odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń....................................................................
Obydwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody.
Galaretka................................................................
Galaretkę odstawiamy do ostygnięcia.
W trakcie tężenia...............................................................
Kostki do pieczenia Kasia miksujemy na puch.
Do Kasi partiami dodajemy ostudzony budyń, nie przerywając miksowania.
Z budyniem...........................................................................
Na koniec do masy dodajemy opłukane, osuszone maliny oraz ostudzoną tężejącą galaretkę i wszystko dokładnie miksujemy.
Z malinami i galaretką.................................................................................
Tortownicę (u mnie kwadratowa 21x21) wykładamy folią aluminiową i na spodzie układamy jedną warstwę biszkoptów.
Biszkopty na dnie....................................................
Na biszkopty nakładamy krem malinowy.
Krem malinowy.................................................................
Na krem układamy biszkopty.
Z biszkoptami..........................................................
Biszkopty w całości..............................................................................
Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym.
Śmietana i cukier waniliowy..........................................................
Przed podaniem na wierzch ciasta nakładamy ubitą śmietanę.
Z bitą śmietaną..........................................................................................
Na śmietanie układamy opłukane i osuszone maliny. Smacznego !!!
Malinowa rozkosz..........................................................
I jeszcze raz...........................................................................
I na koniec mały kawałeczek..........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2012/07/Malinowa-rozkosz.html