Wykonanie

Ciasto mocno
malinowe o konsystencji ptasiego mleczka, nie za słodkie w smaku lekko kwaskowate w sam raz na te upalne dni.Ja polecam wam wykonanie tego ciasta, ale również zachęcam was do czerpania inspiracji na przepyszne ciasta z
owocami ze strony Mojeciasto.pl .

Albo jeżeli wolicie oglądać wykonanie przepisu niż je czytać to zapraszam was na stronę Kasi na youtube .

A jeśli lubicie konkursy to musicie tylko upiec ciasto z kostką do pieczenia
Kasia i możecie wziąć udział w konkursach z nagrodami jakie organizuje
Kasia na facebooku .Składniki na krem:2 opakowania budyniu
waniliowego1 litr
mleka1 szklanka
cukru2 opakowania
galaretki malinowej2 kostki do pieczenia Kasi1
cukier waniliowy3 łyżki
mąki pszennej5
żółtek30 dag
malinPonadto:15 dag
malin1 opakowanie
cukru waniliowego1 kubek
śmietany kremówki (250)1 opakowanie
biszkoptów lady fingers
Mleko przelewamy do garnka i dodajemy do niego: budynie
waniliowe,
żółtka,
cukier waniliowy,
cukier,
mąkę.

Składniki na
budyń...........................................................Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nie przerywając mieszania gotujemy do momentu utworzenia się budyniu. Gotowy
budyń odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń....................................................................Obydwie
galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej
wody.
Galaretka................................................................
Galaretkę odstawiamy do ostygnięcia.

W trakcie tężenia...............................................................Kostki do pieczenia
Kasia miksujemy na puch.

Do Kasi partiami dodajemy ostudzony
budyń, nie przerywając miksowania.

Z
budyniem...........................................................................Na koniec do masy dodajemy opłukane, osuszone
maliny oraz ostudzoną tężejącą
galaretkę i wszystko dokładnie miksujemy.

Z
malinami i
galaretką.................................................................................Tortownicę (u mnie kwadratowa 21x21) wykładamy folią aluminiową i na spodzie układamy jedną warstwę
biszkoptów.
Biszkopty na dnie....................................................Na
biszkopty nakładamy krem malinowy.

Krem malinowy.................................................................Na krem układamy
biszkopty.

Z
biszkoptami..........................................................
Biszkopty w całości..............................................................................

Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Śmietanę kremówkę ubijamy z
cukrem waniliowym.
Śmietana i
cukier waniliowy..........................................................Przed podaniem na wierzch ciasta nakładamy ubitą
śmietanę.

Z
bitą śmietaną..........................................................................................

Na
śmietanie układamy opłukane i osuszone
maliny. Smacznego !!!

Malinowa rozkosz..........................................................

I jeszcze raz...........................................................................


I na koniec mały kawałeczek..........................................................................