ßßß Cookit - przepis na Sznycelki rybne

Sznycelki rybne

nazwa

Wykonanie

Składniki:
50 dag filetów rybnych
1 jajo
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka poszatkowanego koperku
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
sól i pieprz
bułka tarta do panierowania
olej lub oliwa do smażenia
Filety rybne........................................................................
Rozmrożone filety rybne miksujemy blenderem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajo,koperek, pietruszkę, bułkę tartą, sól i pieprz.
Jeszcze przed zmiksowaniem................................................
Wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy.
Masa rybna...............................................
Z dobrze wyrobionej masy formujemy zgrabne, okrągłe sznycelki.
Sznycelek.............................................................
Panierujemu z obu stron w tartej bułce
Panierowanie..................................................................
Przed pieczeniem......................................................
Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Smacznego !
Smażenie z jednej strony.................................................
I z drugiej strony......................................................
Sznycelki rybne.......................................................................
I jeszcze raz.....................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/06/Sznycelki-rybne.html