Składniki:2 szklanki ryżu2 czerwone papryki1 zielona papryka1 duży porsłoik ogórków konserwowych6 jajekpuszka kukurydzypuszka groszku konserwowegosłoik majonezusól i pieprz do smakuPonad to :1 łyżka oleju1 łyżeczka soliJajka ugotować na twardo. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu oddzielić i obficie przelać wodą, przesypać do miski. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. ogórki i jaja również pokroić w kostkę. Por oczyścić, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie w cienkie paseczki. Kukurydze i groszek odcedzić, i dodać do ryżu razem z pokrojonymi warzywami i majonezem. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smacznego !!!Pokrojone warzywka...........A tak to wygląda po wymieszaniu.........