< MlekoczekoladoweOwsianka na budyniu waniliowym z truskawkami i musem z jabłek >BiszkoptkakaowyBaza do wielu ciast, tortów- przepis podstawowy na biszkoptczekoladowy.Składniki na wysoki biszkopt, w tortownicy o średnicy 21cm4-5 jajek1.5 szklanki cukru1.5 szklanki mąki1.5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki gorzkiego kakaoWykonanie:Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem, na białą gęstą masę.Dodajemy po 1 szklance mąki, proszek do pieczenia oraz kakao, miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Na dno tortownicy kładziemy wycięte koło z papieru do pieczenia, dopasowane do tortownicy.Pieczemy 50min, w termoobiegu, na środkowej półce w temp. 160C.Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu z piekarnika, otwieramy drzwiczki do połowy i czekamy ok. 10 min. Możemy wtedy bezpiecznie wyjąć biszkopt bez obawy że nam opadnie.Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< MlekoczekoladoweOwsianka na budyniu waniliowym z truskawkami i musem z jabłek >