Wykonanie
<
Ogórki małosolne
Lody na patykach-
sorbetowe z
truskawkami >Owsianka z
płatkami amarantusa,
ananasem i
bakaliamiPrzepis:na 1 porcję- 3 łyżki
płatków górskich + 3 łyżki
płatków amarantusaananas z puszki (mogą być
brzoskwinie)mieszanka bakaliowa( różne
orzechy,
rodzynki,ziarna)
suszone śliwki lub
moreledo posłodzenia
syrop z agawy lub klonowy
mleko roślinne -użyłam
sojowegoGotujemy
mleko, gdy jest ciepłe wrzucamy
płatki, mieszamy chwilę,odstawiamy aby napęczniały i zmiękły.Dodajemy pokrojone
owoce, posypujemy mieszanką
bakaliową.
Smacznego!About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym
krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i
napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych
napojów zaliczam
kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka ><
Ogórki małosolne
Lody na patykach-
sorbetowe z
truskawkami >