ßßß
Proste i szybkie lody sorbetowe, idealne na upalne lato, sorbety to nic innego jak zmiksowane owoce z dodatkiem soku owocowego lub mleka czy jogurtu. Nie są tuczące ani bardzo słodkie, można modyfikować na dowolny sposób dodając rożne dodatki.
Przepis: na 6 sztukForemki do lodów można kupić już w wielu sklepach gospodarstwa domowego, w najróżniejszych wzorach.1 mały jogurt naturalnykilkanaście truskawekmiód lub syrop z agawy do osłodzenia(ewentualnie cukier puder ale nie zwykły ponieważ się nie rozpuści)W blenderze miksujemy truskawki (umyte i bez szypułek) wraz z jogurtem oraz dosładzaczem w ilości najbardziej nam odpowiadającej.Wlewamy mus do połowy foremek, dodajemy do środka po 3 małe plasterki truskawki, poziom musu się podniesie do pełna, wkładamy patyczki. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Owsianka z płatkami amarantusa, ananasem i bakaliamiDrożdżówki z białym serem i truskawkami >