ßßß
Składniki na 1 dużą porcję:3 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb dowolnych½ szkl mleka½ szkl wody1,5 łyżki budyniu bananowego½ szkl mleka1 łyżka cukrumiód płynny1 jabłko2 małe kiwiłyżka ziaren słonecznika i pestek dyni1 łyżka orzeszków piniikilka włoskich orzechówWykonanie:W garnku grzejemy ½ szkl. wody + ½ szkl mleka, kiedy będzie bardzo ciepłe dodajemy płatki i otręby. Mieszając gotujemy na małym ogniu ok. 3 min.W między czasie rozrabiamy 1 łyżkę budyniu z ½ szk.mleka i cukru. Wlewamy do płatków energicznie mieszając chwilę by powstała masa budyniowo – płatkowa. Wyłączamy kuchenkę, przykrywamy pokrywką na ok.3 min.Układamy pokrojone owoce , ziarna, orzechy, polewamy płynnym miodem
Smacznego!About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych napojów zaliczam kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka >< Owsianka z figami, orzechami nerkowca i duńskimi powidłami śliwkowymiSzarlotka krucha >