ßßß
Składniki na 1 dużą porcję:3 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb dowolnych½ szkl mleka½ szkl wody1,5 łyżki budyniu bananowego½ szkl mleka1 łyżka cukrumiód płynny1 jabłko2 małe kiwiłyżka ziaren słonecznika i pestek dyni1 łyżka orzeszków piniikilka włoskich orzechówWykonanie:W garnku grzejemy ½ szkl. wody + ½ szkl mleka, kiedy będzie bardzo ciepłe dodajemy płatki i otręby. Mieszając gotujemy na małym ogniu ok. 3 min.W między czasie rozrabiamy 1 łyżkę budyniu z ½ szk.mleka i cukru. Wlewamy do płatków energicznie mieszając chwilę by powstała masa budyniowo – płatkowa. Wyłączamy kuchenkę, przykrywamy pokrywką na ok.3 min.Układamy pokrojone owoce , ziarna, orzechy, polewamy płynnym miodem
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Owsianka z figami, orzechami nerkowca i duńskimi powidłami śliwkowymiSzarlotka krucha >