Wykonanie
< Owsianka z
figami,
orzechami nerkowca i duńskimi powidłami śliwkowymiSzarlotka krucha >Owsianka na budyniu
bananowym, z ziarnami,
orzechami i
owocamiSkładniki na 1 dużą porcję:3 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
otrąb dowolnych½ szkl
mleka½ szkl
wody1,5 łyżki budyniu
bananowego½ szkl
mleka1 łyżka
cukrumiód płynny1
jabłko2 małe
kiwiłyżka
ziaren słonecznika i pestek dyni1 łyżka
orzeszków piniikilka
włoskich orzechówWykonanie:W garnku grzejemy ½ szkl.
wody + ½ szkl
mleka, kiedy będzie bardzo ciepłe dodajemy
płatki i
otręby. Mieszając gotujemy na małym ogniu ok. 3 min.W
między czasie rozrabiamy 1 łyżkę budyniu z ½ szk.
mleka i
cukru. Wlewamy do
płatków energicznie mieszając chwilę by powstała masa budyniowo – płatkowa. Wyłączamy kuchenkę, przykrywamy pokrywką na ok.3 min.Układamy pokrojone
owoce , ziarna,
orzechy, polewamy płynnym
miodemSmacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Owsianka z
figami,
orzechami nerkowca i duńskimi powidłami śliwkowymiSzarlotka krucha >