Wcześniej nigdy nie jadłam takich jajeczek ,muszę przyznać bardzo smaczne, lekko octowe z jogurtowo-musztardowym gęstym sosem. Mąż ze szwagrem zgodnie stwierdzili, że tylko wódeczki do nich brakuje ;) Przepis z Dishing up the dirt .Składniki na zalewę :1 słoik marynowanych buraków (będzie nam potrzebna zalewa, użyłam zalewy lekko octowej )1 szklanka octujabłkowego1/3 szklanki cukru1 łyżka czarnego pieprzu w ziarenkach1 łyżeczka soliSkładniki na sos jogurtowy :1/4 szklanki gęstego jogurtu greckiego1/2 łyżeczki musztardy dijon1/2 łyżeczki białego octu winnego1/4 łyżeczki soli2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki lub szczypiorkuPonad to :jajkaJajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek.Buraki odcedzamy z zalewy. Zalewę mieszamy z resztą składników marynaty, mieszamy. Wkładamy do niej jajka i odstawiamy na minimum 6 godzin lub na całą noc do lodówki. Im dłużej tym kolor będzie bardziej intensywny.Drugiego dnia składniki sosu jogurtowego mieszamy na jednolitą masę. Odstawiamy.Jajka wyciągamy z marynaty. Tniemy na pół. Nakładamy sos jogurtowy, posypujemy zieleniną.Smacznego :)