Temperatura za oknem często nie nastraja do spędzania zbyt długiego czasu w kuchni, zwłaszcza przy gorącej kuchence czy piekarniku. Toteż szybkie, lekkie jedzonko jest mile widziane :) Zamiast ciężkiego obiadu proponuję np. jajka na twardo podane ze świeżymi warzywami i doskonałym sosem tatarskim, który nada całości charakteru :)Składniki :300 g. jogurtu greckiego light2 małe cebulki i szczypiorku tyle, ile na nich rośnie ;)1 średni korniszonłyżka kaparów osączona z zalewy1 solidna łyżeczka musztardy sarepskiej1/2 łyżeczki cukru dark muscovadoduża szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzusól do smakuPrzygotowanie:Cebuli i szczypiorek siekam drobno. Korniszona nie obieram - kroję w małą kosteczkę. Siekam kapary. Jogurt mieszam z cukrem, solą i musztardą na gładką masę. Dodaję posiekane warzywa, doprawiam solidną porcją pieprzu. Podaję do wędlin, jajek na twardo i zimnych mięs.Przepis autorski.