Wykonanie
Domowa wersja jednego z najpopularniejszych fast food-ów. Idealna ciepła przekąska na przyjęcia dla większej ilości znajomych, zwłaszcza teraz w czasie karnawału. Zaraz pewnie posypie się lawina komentarzy odnośnie
parówek ale z góry uprzedzę, że mieszkam w
kraju gdzie
parówki są doskonałej jakości i takich właśnie używam a jeśli jeszcze się nie przekonujecie to spokojnie można zastąpić je każdą
kiełbasą, którą wystarczy przekroić wzdłuż lub na ćwiartki w zależności od wielkości.
Składniki : ( ilość dowolna )
bułki do hot-dogów
parówki lub inne
kiełbaski czy
kiełbasa przecięta wzdłuż lub na ćwiartkikarmelizowana
cebulaogórki korniszonepapryka w occie ( ja akurat nie dałam bo nie miałam ale wam polecam dodać nie pożałujecie )
ser żółtymusztarda dijon lub inna ostraKażdą
bułkę smarujemy odrobiną
musztardy po obu bokach i wkładamy
parówkę,
cebulkę karmelizowaną, kilka kawałków pociętego na plasterki
ogórka i pociętej w paski
papryki (
ogórka i
paprykę najlepiej powciskać po bokach ). Całość posypujemy
startym serem. Hot-dogi układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C. Zapiekamy około 10-15 minut aż
ser się rozpuści. Podajemy z
ketchupemSmacznego :)