Wykonanie
Street-food - czyli jedzenie uliczne. Część typowo miejskiej kultury - pewnie dlatego w (kulturowo wiejskiej) Polsce tak słabo ta gałąź sztuki kulinarnej jest rozwinięta. Czy street-food musi być koniecznie fast-foodem ? Chyba niekoniecznie - choć sprzedawca musi podać towar klientowi szybko - ale może przyrządzać go powoli... W każdym bądź razie, na szybko, na
mieście - jestem ZA!Na wstępie - czeski hot-dogi. Te tutaj z Pragi, z (o ile dobrze pamiętam) Vaclavske namesti. Duża podłużna
bułka, duża zgrilowana
kiełbasa,
musztarda. I czego chcieć więcej? Odpowiedź: kufla
piwa :)Niestety, czeskiej nazwy nie pamiętam. Ani nazw innych ulicznych potraw, które tam serwowali: panierowany gruby plaster
sera w
bułce... czy pięć
parówek w dużej, okrągłej
bułce.