Wykonanie
Same naleśniki bardzo smaczne z farszem również chociaż potrzeba sosu podczas konsumpcji, żeby nie było za sucho. Przepis autorski Klaudii z bloga Dusiowa kuchnia .

Składniki na naleśniki : ( wychodzi ich sporo )400 ml
piwaszklanka
mleka300 g
mąki pszennej2
jaja1/2 łyżeczki
soliłyżka
olejuWszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka minut. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną
oleju.Farsz :2
torebki kaszy gryczanej500 g
pieczarek2
cebule2 ząbki
czosnkułyżka
olejusól,
pieprznatka pietruszki ( nie miałam,nie dodałam ale polecam dodać )
Cebulę kroimy w kostkę,
czosnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy.
Pieczarki siekamy w plasterki lub półplasterki. Na patelni rozgrzewamy
olej. Podsmażamy
cebulę do momentu aż zmięknie. Dokładamy
czosnek i
pieczarki. Smażymy do miękkości.Doprawiamy
solą i
pieprzem. Zdejmujemy z ognia dodajemy posiekaną
natkę pietruszki,mieszamy.
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub tak .
Kaszę mieszamy z
pieczarkami. Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon lub tak jak lubimy. Jak
pisałam wcześniej najlepiej podać z sosem żeby nie były za suche.Smacznego :)