Stocznia Gdańska.Ostatnie wodowanie.Zielone dźwigi.Niebieskie niebo.Czerwony kadłub.naleśniki na piwie :400 ml piwaszklanka mleka300 gram mąki pszennej2 jajapół łyżeczki soliłyżka olejufarsz :2 saszetki kaszy gryczanej500 gram pieczarek2 cebule2 ząbki czosnkułyżka olejusól, pieprznatka pietruszkiNaleśniki przygotować według przepisu - klik .Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć razem chwilę na rozgrzanym oleju na patelni.Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dołożyć na patelnię.Gdy pieczarki będą gotowe doprawić je do smaku solą i pieprzem.Zdjąć z palnika i dodać posiekaną natkę pietruszki.Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.Ugotowaną wymieszać z pieczarkami.Na usmażone naleśniki wykładamy farsz i dowolnie zawijamy.Możemy przed podaniem całość podsmażyć jeszcze na patelni.Do przepisu wykorzystałam kaszę gryczaną Lestello .I mój Gdańsk - Stocznia Gdańska.