Wykonanie
To takie kryzysowe ciacho. Kryzysowe bo jeśli nie mamy pod ręką nic słodkiego a strasznie nam się chce...to jest świetna opcja zaspokojenia swojego pragnienia. Kilka chwil i gotowe. Żeby dodać mu lepszego smaczku fajnie było dorzucić więcej jednej z naszych ulubionych przypraw korzennych i podprażyć
migdały. Przepis znaleziony T UTAJ .

Składniki : ( na kubek o pojemności ok 280 g )6 łyżek
mąki uniwersalnej (użyłam tortowej )2 łyżki
brązowego cukru1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczkisoli1/8 łyżeczki
cynamonu1/8 łyżeczki
gałki muszkatołowej6 łyżek
maślanki2 łyżki
oleju roślinnego1/4 łyżeczki ekstraktu
waniliowego ( użyłam domowego proszku
waniliowego )3 łyżki
marchwi startej na drobnych oczkach1 łyżka posiekanych
migdałów ( proponuję je wcześniej uprażyć na patelni,ciasto zyska na smaku lub użyjcie innych
orzechów )1 łyżka posiekanych
rodzynek ( pominęłam )Do miski przesiewamy
mąkę,
proszek do pieczenia, gałkę i
cynamon. Dodajemy
cukier, mieszamy.W drugiej misce łączymy
maślankę,
olej,
wanilię,
marchew.Suche składniki przesypujemy do mokrych i miksujemy tylko do połączenia. Dodajemy
migdały,
rodzynki. Mieszamy. Wstawiamy do mikrofali. Nastawiamy 3 minuty na największą moc. Wyciągamy,wbijamy patyczek, jeśli wychodzi suchy ciacho gotowe jeśli nie wstawiamy na kolejne 1/2 minuty. U mnie po 3 było gotowe.Smacznego :)