Wykonanie
            Puszyste, miękkie a zarazem wilgotne. Jednym słowem PYCHA !!! W ostatniej chwili zrobiłam je na roczek i jak poprzednie serniczki znikło w trybie natychmiastowym. W pierwotnej wersji z 
rabarbarem ja wrzuciłam 
jabłka bo akurat były pod ręką. Przepis z bloga 
Chili & sugar .

Składniki :160 g 
mąki pszennej40 g ( opakowanie ) 
waniliowego budyniu w proszku1/2 szklanki fruktozy lub 1 szklanka 
cukru150 g 
jogurtu naturalnego ( użyłam tureckiego dość gęstego )80 g roztopionego, ostudzonego 
masła3 
jaja1 i 1/2 
proszku do pieczenia200 g 
rabarbaru pociętego na niewielkie kawałki ( u mnie około 180 g 
jabłka pokrojonego w niewielką kostkę )Do jednej miski przesiewamy 
mąkę, 
budyń, 
proszek do pieczenia, mieszamy.W drugiej misce 
jaja ubijamy z 
cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dosypujemy 
mąkę nie przerywając mieszania. Na końcu dodajemy 
jogurt i stopione 
masło. Również dodawałam stopniowo. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Wsypujemy rabarbar/jabłka mieszamy łyżką.Ciasto przekładamy do keksówki o długości ok 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w temp. 190°C przez około 50 minut lub do suchego patyczka.Smacznego :)