Przepis dostałam od koleżanki, odrobinę go zmodyfikowała i wyszło pyszne, kreatywne danie :)Składniki1 pojedynczy filet z kurczaka2 woreczki kaszy gryczanej2 łyżki kwaśnych powideł śliwkowychok. 100 g pędów bambusa z zalewy-panierka:1 łyżka mąki1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki soli-sos:1/2 małej cebuli2 ząbki czosnku1 łyżka ketchupu1/2 kostki rosołowejsok z 1/2 cytrynySposób przygotowaniaKurczaka kroimy w plastry, panierujemy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i pokrojonego w cienkie paseczki bambusa. Podsmażamy.Powidła zalewamy 1 szklanką gorącej wody, dodajemy kostkę, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. mieszamy i wlewany do kurczaka. Smażymy jeszcze około 10 minut, żeby smaki się połączyły. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL