Składniki:4 podłużne filety z morskiej ryby2 duże cebule3 ząbki czosnku2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki pikantnego keczupu2 łyżki oleju2 łyżki posiekanej natki pietruszkimąka do panierowaniasok z jednej cytrynysól i pieprzFilety rybne solimy i pieprzymy oraz polewamy z obu stron sokiem z cytryny, a następnie panierujemy w mące.Przyprawianie i panierowanie ryb.........................................Obtoczone filety w mące układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę.Na brytfance...........................................................................Ryby posypujemy cebulą poszatkowaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekana natką pietruszki.Cebula, czosnek i natka pietruszki..............................................................Ryby z warzywami......................................................................Na końcu polewamy rybyolejem połączonym z przecierem pomidorowym i keczupem.Olej z przecierem i keczupem............................................................Ryby przed pieczeniem...............................................Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego !Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym........................................I jeszcze jedno..................................................