ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym

Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 podłużne filety z morskiej ryby
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego keczupu
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
mąka do panierowania
sok z jednej cytryny
sól i pieprz
Filety rybne solimy i pieprzymy oraz polewamy z obu stron sokiem z cytryny, a następnie panierujemy w mące.
Przyprawianie i panierowanie ryb.........................................
Obtoczone filety w mące układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę.
Na brytfance...........................................................................
Ryby posypujemy cebulą poszatkowaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekana natką pietruszki.
Cebula, czosnek i natka pietruszki..............................................................
Ryby z warzywami......................................................................
Na końcu polewamy ryby olejem połączonym z przecierem pomidorowym i keczupem.
Olej z przecierem i keczupem............................................................
Ryby przed pieczeniem...............................................
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego !
Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym........................................
I jeszcze jedno..................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/06/Ryba-pieczona-z-czosnkiem-w-sosie-pomidorowym.html