Rolada z kremem kakaowym i wiśniamiLekka i delikatna :)Składnikibiszkopt:5 jajek5 łyżek cukru kryształu5 łyżek mąki1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniakrem:3 jajka3/4 szklanki cukru pudru1 szklanka mleka1,5 łyżki mąki pszennej1 kostka masła2 łyżki kakao1 kieliszek spirytusudodatkowo:1 słoik wiśni w syropiedo nasączenia:1/2 szklanki przegotowanej wodysok z 1/2 cytryny1 kieliszek spirytusuSposób przygotowania1.Z podanych składników przygotować masę na biszkopt. Wylać ją na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę od piekarnika. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt posypać cukrem pudrem, przykryć ściereczką i zwinąć.2.Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę i cienką strużką wlewać gorące mleko. Masę jajeczną cały czas mieszać i podgrzewać do jej zgęstnienia. Wystudzić. Kakao sparzyć.3.Masło utrzeć na puch, dodawać wystudzony budyń, a na koniec sparzone kakao i spirytus.4.Biszkopta rozwinąć, nasączyć, rozsmarować na nim krem i rozłożyć osączone wiśnie. Biszkopta zwinąć i wstawić do lodówki do stężenia kremu. Smacznego.Darmowy Hosting CBA.PL