ßßß Cookit - przepis na czarrna od kuchni

czarrna od kuchni

nazwa

Wykonanie

Danie jest smaczne, sycące i tanie :)
Składniki
1/2 szklanki pęczaku
10 dkg serc drobiowych
10 dkg żołądków drobiowych
1 por
1 marchewka
3-4 ząbki czosnku
masło do smażenia
zielenina do posypania
sól, pieprz
vegeta
słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania
Pęczak ugotować w 1 i 1/2 szklanki wody z dodatkiem łyżeczki vegety. Kiedy wchłonie wodę odstawić w ciepłe miejsce, żeby doszedł. Żołądki oczyścić i opłukać, serca rozkroić i dokładnie wypłukać. Gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem vegety. Przestudzić.
Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, pora pokroić w półplasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko razem podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone w paseczki żołądki i serca.
Podlać 1/2 szklanki wody z gotowania podrobów, smażyć aż odparuje. Doprawić 1/2 łyżeczki majeranku, świeżo zmielonym pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodać pęczak. Dokładnie wymieszać. Podsmażyć 5 minut.
Przed podaniem można posypać zieleniną. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/peczak_z_podrobami.htm