Danie jest smaczne, sycące i tanie :)Składniki1/2 szklanki pęczaku10 dkg serc drobiowych10 dkg żołądków drobiowych1 por1 marchewka3-4 ząbki czosnkumasło do smażeniazielenina do posypaniasól, pieprzvegetasłodka i ostra paprykaSposób przygotowaniaPęczak ugotować w 1 i 1/2 szklanki wody z dodatkiem łyżeczki vegety. Kiedy wchłonie wodę odstawić w ciepłe miejsce, żeby doszedł. Żołądki oczyścić i opłukać, serca rozkroić i dokładnie wypłukać. Gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem vegety. Przestudzić.Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, pora pokroić w półplasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko razem podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone w paseczki żołądki i serca.Podlać 1/2 szklanki wody z gotowania podrobów, smażyć aż odparuje. Doprawić 1/2 łyżeczki majeranku, świeżo zmielonym pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodać pęczak. Dokładnie wymieszać. Podsmażyć 5 minut.Przed podaniem można posypać zieleniną. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL