Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
płatki migdałowe 100 gramów
masło 120 gramów
pstragi 4 sztuk
boczek 12 plastry
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek posiekać. 80g
migdałów utrzeć z 100g
masła, dodać
czosnek, doprawić
solą oraz
pieprzem. Na pozostałym
maśle zrumienić resztę
płatków.wnętrze oczyszczonej
ryby posmarować
masłem z
migdałami i
czosnkiem. Każda
rybę owinąć 3 plasterkami
boczku i zawinąć w folie aluminiową. Piec po 8 minut z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać polane
masłem z
migdałami.
Pstrągi można na talerzu doprawić
sokiem z cytryny lub
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: