ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 1 ząbkipłatki migdałowe 100 gramówmasło 120 gramówpstragi 4 sztukboczek 12 plastrypieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony czosnek posiekać. 80g migdałów utrzeć z 100g masła, dodać czosnek, doprawić solą oraz pieprzem. Na pozostałym maśle zrumienić resztę płatków.wnętrze oczyszczonej ryby posmarować masłem z migdałami i czosnkiem. Każda rybę owinąć 3 plasterkami boczku i zawinąć w folie aluminiową. Piec po 8 minut z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać polane masłem z migdałami. Pstrągi można na talerzu doprawić sokiem z cytryny lub limonki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: