ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w boczku i migdałach

Pstrąg w boczku i migdałach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
płatki migdałowe 100 gramów
masło 120 gramów
pstragi 4 sztuk
boczek 12 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek posiekać. 80g migdałów utrzeć z 100g masła, dodać czosnek, doprawić solą oraz pieprzem. Na pozostałym maśle zrumienić resztę płatków.
wnętrze oczyszczonej ryby posmarować masłem z migdałami i czosnkiem. Każda rybę owinąć 3 plasterkami boczku i zawinąć w folie aluminiową. Piec po 8 minut z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać polane masłem z migdałami. Pstrągi można na talerzu doprawić sokiem z cytryny lub limonki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11410/Pstrag-w-boczku-i-migdalach