Wykonanie
Pstrąg z grilla,
boczek, w środku masełko z
pietruszką - aromaty przenikają się wzajemnie, a
ryba zyskuje na smaku. Tak tego potrzebowałam!
Składniki:(na 2 porcje)
pstrąg - 2 sztuki
boczek (długi cienkie paski) - 8-9 pasów
sól,
pieprz - do smaku
natka pietruszki posiekana - 2 garście
masło - 2 łyżki
Wykonanie:
Rybę oczyszczamy usuwamy łuski, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Masło w temperaturze pokojowej łyżką dodajemy do miski.Do
masła wrzucamy pokrojoną
natkę pietruszki,
sól i
pieprz - mieszamy w celu połączenia składników.Plastry
boczku układamy jeden obok drugiego ( nakładamy brzegami na siebie)Zawijamy
rybę ściśle
boczkiem.Przekładamy na rozgrzany grill.Smażymy około 15 minut z każdej strony* Smażyłam na elektrycznym grillu. Gdy
pstrąga będziecie przygotowywali na tradycyjnym,
owińcie rybę dodatkowo sznurkiem -
boczek nie będzie zwisał z rusztu.