ßßß
Składniki:(na 2 porcje)pstrąg - 2 sztukiboczek (długi cienkie paski) - 8-9 pasówsól, pieprz - do smakunatka pietruszki posiekana - 2 garściemasło - 2 łyżki
Wykonanie:Rybę oczyszczamy usuwamy łuski, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Masło w temperaturze pokojowej łyżką dodajemy do miski.Do masła wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz - mieszamy w celu połączenia składników.Plastry boczku układamy jeden obok drugiego ( nakładamy brzegami na siebie)Zawijamy rybę ściśle boczkiem.Przekładamy na rozgrzany grill.Smażymy około 15 minut z każdej strony* Smażyłam na elektrycznym grillu. Gdy pstrąga będziecie przygotowywali na tradycyjnym, owińcie rybę dodatkowo sznurkiem - boczek nie będzie zwisał z rusztu.