ßßß Cookit - przepis na Pstrąg owinięty boczkiem

Pstrąg owinięty boczkiem

nazwa

Wykonanie

Pstrąg z grilla, boczek, w środku masełko z pietruszką - aromaty przenikają się wzajemnie, a ryba zyskuje na smaku. Tak tego potrzebowałam!
Składniki:
(na 2 porcje)
pstrąg - 2 sztuki
boczek (długi cienkie paski) - 8-9 pasów
sól, pieprz - do smaku
natka pietruszki posiekana - 2 garście
masło - 2 łyżki
Wykonanie:
Rybę oczyszczamy usuwamy łuski, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Masło w temperaturze pokojowej łyżką dodajemy do miski.
Do masła wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz - mieszamy w celu połączenia składników.
Plastry boczku układamy jeden obok drugiego ( nakładamy brzegami na siebie)
Zawijamy rybę ściśle boczkiem.
Przekładamy na rozgrzany grill.
Smażymy około 15 minut z każdej strony
* Smażyłam na elektrycznym grillu. Gdy pstrąga będziecie przygotowywali na tradycyjnym, owińcie rybę dodatkowo sznurkiem - boczek nie będzie zwisał z rusztu.
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/07/pstrag-owiniety-boczkiem.html