JambalayaPotrawa kreolska i mój pierwszy raz z krewetkami :)Składniki1 szklanka ryżu20 dkg krewetek bez pancerzy1 filet z kurczaka1 mała laska kiełbasy wiejskiej1/2 czerwonej papryki1 duża cebula3-4 ząbki czosnku3 pomidory(u mnie 1 słoik domowych, krojonych)2 papryczki kajeńskiesól, pieprzzioła prowansalskiesłodka paprykaSposób przygotowaniaCebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać słodką paprykę, podsmażyć 1-2 minuty. Kurczaka pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory i rozkruszone papryczki kajeńskie. Po około 5 minutach dodać ryż, a następnie całość podlewać wrzątkiem i dusić, aż ryż zmięknie i wchłonie cały płyn. Doprawić do smaku, dodać krewetki i dusić około 10 minut. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL