Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sos żurawinowy wg. Arkadiusza
Szynka obsychająca »
Chleb amarantusowy wg. Kasi

- 460 g
mąki bezglutenowej;– 40 g bezglutenowej
mąki amarantusowej Amarello lub Szarłat;– 20 g świeżych
drożdży w temp. pokojowej;- 100 g miękkiego
masła lub 30 g
oleju;– 3
jajka w temp. pokojowej;– ok. 310 ml letniej
wody;– łyżeczka
soli;– pół łyżeczki
cukru;– dwie łyżki pestek
słonecznika bez śladowych ilości glutenu;–
jajko do posmarowania powierzchni
chleba;– nasiona do posypania:
mak,
czarnuszka,
siemię lniane,
sezam,
słonecznikitp.;
Drożdże wymieszać z
cukrem i łyżką
mąki oraz paroma łyżkami letniej
wody. Odstawić na parę minut, by się spulchniły.
Mąki wymieszać i przesiać,dodać łyżeczkę
soli oraz
słonecznik. Wbić
jajka, dodać gotowy rozczyn, 300 mlletniej
wody. Po chwili dodać
masło. Składniki miksować przez 5 minut.Ciasto o konsystencji gęstego budyniu przełożyć do dużej formy wyłożonejpapierem do pieczenia. Nakłuć je w kilku miejscach wykałaczką. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na około pół godziny, by ciasto podwoiłoniedziela, 21 grudnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter