Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa śniadaniowaDOMOWA
MUSZTARDA CZOSNKOWA »Policzki i
karkówka z dzika

Składniki:- policzki z dzika i 4 plastry
karkówki (pokrojone na mniejsze części (jak do gulaszu)- garść
suszonych grzybów leśnych (warto wcześniej namoczyć w wodzie),- kilka
pieczarek oczyszczonych i pokrojonych na ćwiartki,- 1 średnia
cebula pokrojona w piórka,- 2
łodygi selera naciowego,- 4 ziarenka jałowca,- 2
listki laurowe,- 4 ziarna
ziela angielskiegoMarynata: 1 łyżka
musztardy czosnkowej, 3 łyżki
oleju, 1 łyżka rozdrobnionych suszonych
płatków pomidorowych, 1 łyżeczka
soli.Składniki marynaty wymieszać i dodać do przygotowanego
mięsa. Najlepiej odstawić na 1 godz. (albo dłużej), aby
mięso przeszło
przyprawami. Do rondla włożył 3 łyżki
smalcu, a na rozgrzany włożyć zamarynowane
mięso. Kiedy się obsmaży dodać
cebulę,
grzyby i pozostałe składniki. Wszystko przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Można delikatnie podlać niewielką ilością
wody lub czerwonego
wytrawnego wina.Smacznegoniedziela, 17 sierpnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter