ßßß Cookit - przepis na Pierś z koguta

Pierś z koguta

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Frankfurterki z koguta
Kiełbasa ala krakowska z ... »
Pierś z koguta
Składniki:
- peklosól 17g/kg,
- folia celulozowa,
Filety piersi koguta natrzeć peklosolą, włożyć do torebki i następnie peklować na sucho w lodówce 24h.
Po wyjęciu z lodówki zawinąć w ścisło w kawałek folii celulozowej. Zawiązać końce przędzą.
Wędzić ciepłym dymem do uzyskania barwy brązowej. Następnie parzyć w wodzie o temp. ok 75-78 stopni do uzyskania wewnątrz temp 72-74stopnie.
Smacznego
wtorek, 09 listopada 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/11/Piers-z-koguta.html