ßßß
Kładziemy koguta na plecach nogami do siebie i zaczynamy od wykrawania ud. Nacinmy od strony grzbietwej prowadząc ostry nóż po kości korpusu. Przecinamy aż do stawu biodrowego z przodu:
Odchylamy udu i przecinamy staw biodrowy. Czasem trzeba użyć siły aby go przełamać:
Udo z podudziem mamy gotowe.Teraz trybujemy udo i podudzie z kosci:
Następnie odcinamy ruchem okrężnym skrzydło w stawie "barkowym".
Dalej zdejmujemy skórę z piersi:
Tak wyglądają obie piersi przed filetowaniem:
Następnie wykrajamy obie piersi prowadząc nóż po kościach korpusu:
Otrzymujemy gotowy korpus, czyli porcje rosołową, którą możemy jeszcze podzielić na mniejsze części:
Następnie odcinamy szyję:
i gotowe:
Teraz można zaczynać pracę nad wyrobami, ale o tym za chwilęponiedziałek, 08 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter