Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Domowa pizza Calzone
kiełbasa Andouille Luizjana »
Boczek "ciągutek"
Boczek "ciągutek"
Składniki:-
boczek, jak najchudszy- peklosól 20g/kgZ płatów
boczku wykrawamy wąskie kawałki o szerokości ok 6-8cm. Nacieramy peklosolą, wkładamy do
torebki foliowej i do lodówki na 48h.Następnie zawieszamy na haku, wieszamy w wędzarni, suszymy ok 1h i wędzimy.Pierwszego dnia ok 4-6h
dymem o temp. do max 40stopni.Drugiego dnia 4h
dymem o temp. do 30-40 stopni.Gotowe. Prawda że proste?
Smacznegośroda, 03 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter