ßßß
Składniki:- boczek, jak najchudszy- peklosól 20g/kgZ płatów boczku wykrawamy wąskie kawałki o szerokości ok 6-8cm. Nacieramy peklosolą, wkładamy do torebki foliowej i do lodówki na 48h.Następnie zawieszamy na haku, wieszamy w wędzarni, suszymy ok 1h i wędzimy.Pierwszego dnia ok 4-6h dymem o temp. do max 40stopni.Drugiego dnia 4h dymem o temp. do 30-40 stopni.Gotowe. Prawda że proste?
Smacznegośroda, 03 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter