ßßß Cookit - przepis na Boczek

Boczek

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Domowa pizza Calzone
kiełbasa Andouille Luizjana »
Boczek "ciągutek"
Boczek "ciągutek"
Składniki:
- boczek, jak najchudszy
- peklosól 20g/kg
Z płatów boczku wykrawamy wąskie kawałki o szerokości ok 6-8cm. Nacieramy peklosolą, wkładamy do torebki foliowej i do lodówki na 48h.
Następnie zawieszamy na haku, wieszamy w wędzarni, suszymy ok 1h i wędzimy.
Pierwszego dnia ok 4-6h dymem o temp. do max 40stopni.
Drugiego dnia 4h dymem o temp. do 30-40 stopni.
Gotowe. Prawda że proste?
Smacznego
środa, 03 listopada 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/11/Boczek-ciagutek.html