ßßß
- 1 kg boczku,- 1kg podgardla,- trochę kiełbasy i wszystkie ściepki np. z szynki jakie nam zostały w lodowce.- cebula i czosnek według uznania.To co na zdjęciu jest swojski wyrobem i wędzon e w wędzarni prywatnej.
Kroimy mięso na kawałki i gotujemy na małym ogniu ok 1 godz.
Ja dodaje liście laurowe ale jak ktoś lubi zioła czy inne przyprawy to można dodać.Po ugotowaniu mielimy wrzucając na przemian boczek kiełbasę czosnek itp. Doprawić do smaku i wcinać hehehhe.SmacznegoDziękujemy za przesłanie zdjęć i przepisusobota, 10 stycznia 2015, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter