Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Smarówka skwarkowaZupa rybna »
Boczek smarowny
Składniki:-
boczek, nie za chudy, ale i nie za tłusty- marynata aromatyczna na sucho-
wodaBoczek skórujemy i kroimy w kostkę tak ok 2x2 lub 3x3 cm. Dodajemy 20-24g marynaty na kg
boczku. Mieszamy i odstawiamy w nakrytym naczyniu do lodówki na 2-3 dni. Następnie wkładamy wszystko do garnka i dolewamy ok 1 cm
wody od dna. Stawiamy na małym ogniu i dusimy pod nakryciem do stanu miękkości ok 2-3 godziny.
Potem jeszcze ok 30 min bez nakrycia celem odparowania
wody. Kończymy duszenie, jak
mięso daje się rozcisnąć widelcem.
Na ciepło rozgniatamy
mięsko widelcem, mieszamy i napełniamy na gorąco w czyste słoiczki. Zakręcamy, odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Następnie przechowujemy w lodówce.Smak smarówki jest w kierunku
mielonki tyrolskiej.
Smacznegoponiedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter