Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rydze hrabiowskie
Sałatka pieczarkowa »
Maślaki w zalewie

Składniki:-
maślaki lub inne
grzybyZalewa:- 3,5 szklanki
wody- 1 szklanka
octu 10%- 3 płaskie łyżki
cukru- 1,5 łyżeczki
soli- ziarna
gorczycy,-
pieprz czarny,-
ziele angielskie,-
owoc kolendry,-
listek laurowy,- nasiona
kopru,-
marchew,-
cebulka.Przygotowanie zalewy.Wszystkie składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować.
Grzyby oczyścić i wypłukać 2-3
razy.
Wodę zagotować w dużym garnku i lekko osolić.

Przygotowane wcześniej
grzyby wrzucić do wrzątku i ugotować.
Grzyby odcedzić na sitku.Słoiki (najlepiej twist 0,3-0,4 litra) dokładnie umyć i wygotować, wkładając do wrzącej
wody na ok 2-3 min.Do przygotowanych słoików układać
grzyby, a następnie zalać zalewą.Słoiki wstawić do garnka z
wodą i pasteryzować 30-40 min w temp. wrzenia.Smacznegoniedziela, 05 września 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter