Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ogórki po chińskuWędzonka słoikowa »

Składniki- 1/2 kg
twarogu półtłustego- 1/2 kg
mąki- 1/2 szklanki
cukru- 4
żółtka- 1 pełna łyżeczka
sody oczyszczonej- 1 łyżeczka
octu- 1/4 litra kwaśnej
śmietany-
cukier waniliowy-
olej do smażenia (do zimnego
oleju dodać mały kieliszek
spirytusu)Przesianą
mąkę wysypać na stolnicę, dodać przepuszczony przez maszynkę do
mięsa twaróg, wbić
żółtka, dodać
cukier,
śmietanę,
sodę i
ocet.Następnie zagnieść ciasto. Posypać je delikatnie
mąką i przełożyć na talerz .Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkować na grubość ok. 1cm i wykrawać szklanką lub
kubkiem kółka, a małym kieliszkiem zrobić w środku mały otworek.Wykonać wszystkie
obwarzanki i odłożyć na deskę. Następnie rozgrzać w np. rondlu
olej i wrzucać
obwarzanki na głęboki
olej i smażyć.Po usmażeniu można posypać
cukrem pudrem.Smacznegośroda, 11 sierpnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter