ßßß Cookit - przepis na Obwarzanki z białym serem

Obwarzanki z białym serem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ogórki po chińsku
Wędzonka słoikowa »
Składniki
- 1/2 kg twarogu półtłustego
- 1/2 kg mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 4 żółtka
- 1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka octu
- 1/4 litra kwaśnej śmietany
- cukier waniliowy
- olej do smażenia (do zimnego oleju dodać mały kieliszek spirytusu)
Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, dodać przepuszczony przez maszynkę do mięsa twaróg, wbić żółtka, dodać cukier, śmietanę, sodę i ocet.
Następnie zagnieść ciasto. Posypać je delikatnie mąką i przełożyć na talerz .
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkować na grubość ok. 1cm i wykrawać szklanką lub kubkiem kółka, a małym kieliszkiem zrobić w środku mały otworek.
Wykonać wszystkie obwarzanki i odłożyć na deskę. Następnie rozgrzać w np. rondlu olej i wrzucać obwarzanki na głęboki olej i smażyć.
Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego
środa, 11 sierpnia 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/08/Obwarzanki-z-bialym-serem.html