Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zupa dyniowa
Polędwica a la sopocka z dzika »

Składniki:- 0,5kg tłustego
twarogu,- 2 płaskie łyżeczki
sody oczyszczonej,- jedno
żółtko,-
sól do smaku-
woda i dowolne
zioła,
szynka, ... jako dodatki
Twaróg rozdrobnić mikserem lub widelcem, posypać
soda, wymieszać i odstawić na ok. 2-3 godziny.

Po tym czasie
zrobi sie żółtawy. Następnie wkładamy go do garnka i wstawiamy do drugiego garnka z
wodą. Grzejemy
wodę na małym ogniu i topimy
twaróg, do momentu uzyskania jednolitej masy bez grudek. Nie na czas.

Masę ciągle mieszamy.
Żółtko rozrabiamy z 1 łyżką
wody i dodajemy do masy. Mieszamy.

Następnie solimy i dodajemy ulubione dodatki.Np.
szynkę:

Przelewamy do słoiczków lub do osłonek poliamidowych.

Smacznegoczwartek, 02 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter