ßßß
Składniki:- 0,5kg tłustego twarogu,- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej,- jedno żółtko,- sól do smaku- woda i dowolne zioła, szynka, ... jako dodatkiTwaróg rozdrobnić mikserem lub widelcem, posypać soda, wymieszać i odstawić na ok. 2-3 godziny.
Po tym czasie zrobi sie żółtawy. Następnie wkładamy go do garnka i wstawiamy do drugiego garnka z wodą. Grzejemy wodę na małym ogniu i topimy twaróg, do momentu uzyskania jednolitej masy bez grudek. Nie na czas.
Masę ciągle mieszamy. Żółtko rozrabiamy z 1 łyżką wody i dodajemy do masy. Mieszamy.
Następnie solimy i dodajemy ulubione dodatki.Np. szynkę:
Przelewamy do słoiczków lub do osłonek poliamidowych.
Smacznegoczwartek, 02 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter