ßßß

Wszystkie przygotowane owoce myjemy. Te, które tego wymagają obieramy i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Owoce szybko ciemniejące (np.banan) warto skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć nieestetycznego brązowienia.W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę. Następnie dodajemy masło i połamaną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy do rozpuszczenia składników i otrzymania gładkiej, błyszczącej, czekoladowej masy.Jeśli posiadamy zestaw do fondue przelewamy czekoladę do miseczki z kompletu wcześniej podpalając podgrzewacz. Jeżeli natomiast takiego zestawu nie posiadamy czekoladę można przelać do dowolnego naczynia. Czekolada pozostanie długo płynna (jedynie nie będzie ciągle ciepła).Fondue podajemy z dołączonymi widelczykami, dzięki którym każdy gość może zanurzać owoce w przygotowanej czekoladzie.







