Ciasto francuskie z farszem z gotowanej kapusty, aromatem suszonych grzybów posypane charakterystycznym w smaku kminkiem to moja ulubiona wersja kapuśniaczków.Najlepszy przepis, który zdecydowanie polecam.2 opakowania ciasta francuskiegomała główka kapusty (ok. 1 kg)ok. 60- 100 g suszonych grzybów (najlepiej borowików)3 nieduże cebulęmasło do smażeniasólpieprzmlekokminekGrzyby zalewamy 1 litrem wrzącej wody - moczymy przez całą noc.Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 2 h)Grzyby dusimy w tej samej wodzie co się moczyły przez ok. godzinę.Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażymy na maśle.Odcedzoną kapustę dodajemy do cebuli i dalej smażymy. Wywarspodgrzybów wlewamy do kapusty, a grzyby drobno siekamy (można je także zmielić) - dodajemy je do kapusty z cebulą i całość smażymy do momentu wyparowania wywaru (ok. godzinę).Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 prostokątów. Na każdy z nich wykładamy farsz i składamy sklejając brzegi. Formujemy w kształt kapuśniaczków. Podobnie postępujemy z reszta ciasta.Każdy kapuśniaczek smarujemy mlekiem i posypujemy kminkiem.Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasta.