Wykonanie



Zapiekanka z
tuńczykiem,
oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie
oliwek z
tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz z
makaronem doskonale ze sobą komponuje.400 g
makaronu100 g
żółtego seraok. 60 g
oliwek (czarne, zielone)opakowanie mrożonej
mieszanki warzyw:
kalafior,
brokuły,
marchewkaok. 100 g
papryki konserwowejdowolny sos
serowy
Oliwki,
paprykę siekamy.
Kalafior,
brokuły i
marchewkę gotujemy we wrzątku wraz z
bulionem warzywnym (ok. 7 minut). Odcedzamy.
Makaron ugotowany al dente wykładamy na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania (ok. 20 x 30 cm). Na niego kładziemy ugotowane warzywa,
paprykę,
oliwki oraz
tuńczyka.Całość zalewamy sosem
serowym, a wierzch posypujemy tartym
serem.Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni ok. 20 minut.


