Wykonanie
Uwielbiam zapiekanki, ponieważ są proste w przygotowaniu, a można je zrobić prawie ze wszystkiego. Jest to dla mnie najbardziej
trafny pomysł na kolację i bardzo często serwuję domownikom takie smakołyki. Jeśli lubicie robić coś z niczego to gorąco polecam Wam tą zapiekankę. Jest łagodna i idealnie się sprawdza w każdej sytuacji. Myślę, że zasmakuje nawet tym największym łasuchom ;) Pozdrawiam.

Co potrzebujemy:
makaron (np. falbanki)warzywa (
brokuły,
kalafior,
ziemniaki,
marchew itp.)
pieczarkikilka kawałków
żółtego seraśmietana 12%opcjonalnie:
majonez, koncentrat bądź
ketchup1. Gotujemy
makaron, warzywa kroimy w plastry bądź kostkę (
kalafior i
brokuły dzielimy na małe części) i podgotowujemy je aż będą miękkie, następnie możemy przełożyć na patelnie i podsmażyć.
Pieczarki rownież podsmażamy na patelni.2. Układamy wartswę
makaronu, smarujemy
majonezem i koncentratem (opcjonalnie), wykładamy warstwę warzyw i
pieczarek. Na wierzch wysypujemy
makaron i wylewamy na niego
śmietanę. Na końcu układamy plastry
żółtego sera. Zapiekamy około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.