ßßß
Pierogi z TruskawkamiPierogi z Truskawkami - prawdziwe smaki lata. Jedno z popularniejszych i najprostszych dań mimo, że troszkę pracochłonnych. Pierogi z Truskawkami polane świeżą śmietaną i oprószone cukrem waniliowym smakują bajecznie - idealna potrawa na lekki, letni obiad.
Pierogi z JagodamiPierogi z jagodami - tego dania z pewnością nie trzeba zbytnio zachwalać. Smak, który zna niemalże każdy Polak i zdecydowana większość z nich nie pogardzi talerzem pełnym pierożków z aromatycznymi jagodami.
Pierogi z Białym Serem (na słodko)Pierogi z Serem to jedno z popularniejszych dań goszczących na polskich stołach.Pierożki są proste w wykonaniu, a ich wyjątkowy, tradycyjny smak uszczęśliwi niejednego domownika.
Pierogi z Białym Serem i SzpinakiemSzpinak często nie jest kojarzony z idealnym smakiem i wręcz odstrasza. Jednak odpowiednio doprawiony, z dodatkiem białego sera smakuje wyśmienicie, a stanowiąc farsz na pierogi tworzy ciekawą, pożywną i bardzo smaczną potrawę.
Pierogi z Cukinią i PieczarkamiPierogi, których skład niektórych może lekko odstraszać - tak było ze mną. Sceptycznie podchodząc do pierwszego kęsa już po chwili stwierdziłam, że pierożki są przepyszne. Cukinia idealnie komponuje się z pieczarkami tworząc oryginalny, charakterystyczny smak ...
Pierogi z PieczarkamiPierogi z pieczarkami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z grzybami leśnymi.Pierożki są idealną propozycją na codzienny obiad, a nawet wigilię.Ich smak jest niezwykły i z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu.
Pierogi z Kapustą i GrzybamiPierogi z Kapustą i Grzybami to kolejna propozycja idealna zarówno na Wigilijną kolacje jak i pożywny, codzienny obiad. Delikatne, aksamitne ciasto i wyśmienity farsz z gotowanej kapusty oraz suszonych grzybów to idealne połączenie smaków w szczególności dla fascynatów leśnych, aromatycznych grzybów.
Pierogi RuskiePopularne pierogi zarówno w Polsce jak i na Ukrainie. Tradycyjne pierogi ruskie charakteryzują się ziemniaczano-serowym farszem z dodatkiem smażonej cebuli okraszone również podsmażoną cebulką.