Wykonanie
Pierogi z
TruskawkamiPierogi z
Truskawkami - prawdziwe smaki lata. Jedno z popularniejszych i najprostszych dań mimo, że troszkę pracochłonnych. Pierogi z
Truskawkami polane świeżą
śmietaną i oprószone
cukrem waniliowym smakują bajecznie - idealna potrawa na lekki, letni obiad.
Pierogi z
JagodamiPierogi z
jagodami - tego dania z pewnością nie trzeba zbytnio zachwalać. Smak, który zna niemalże każdy Polak i zdecydowana większość z nich nie pogardzi talerzem pełnym pierożków z aromatycznymi
jagodami.
Pierogi z
Białym Serem (na słodko)Pierogi z
Serem to jedno z popularniejszych dań goszczących na
polskich stołach.Pierożki są proste w wykonaniu, a ich wyjątkowy, tradycyjny smak uszczęśliwi niejednego domownika.
Pierogi z
Białym Serem i
SzpinakiemSzpinak często nie jest kojarzony z idealnym smakiem i wręcz odstrasza. Jednak odpowiednio doprawiony, z dodatkiem
białego sera smakuje wyśmienicie, a stanowiąc farsz na pierogi tworzy ciekawą, pożywną i bardzo smaczną potrawę.
Pierogi z
Cukinią i
PieczarkamiPierogi, których skład niektórych może lekko odstraszać - tak było ze mną. Sceptycznie podchodząc do pierwszego kęsa już po chwili stwierdziłam, że pierożki są przepyszne.
Cukinia idealnie komponuje się z
pieczarkami tworząc oryginalny, charakterystyczny smak ...
Pierogi z
PieczarkamiPierogi z
pieczarkami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z
grzybami leśnymi.Pierożki są idealną propozycją na codzienny obiad, a nawet wigilię.Ich smak jest niezwykły i z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu.
Pierogi z
Kapustą i
GrzybamiPierogi z
Kapustą i
Grzybami to kolejna propozycja idealna zarówno na Wigilijną kolacje jak i pożywny, codzienny obiad. Delikatne, aksamitne ciasto i wyśmienity farsz z gotowanej
kapusty oraz
suszonych grzybów to idealne połączenie smaków w szczególności dla fascynatów leśnych, aromatycznych
grzybów.
Pierogi RuskiePopularne pierogi zarówno w Polsce jak i na Ukrainie. Tradycyjne pierogi ruskie charakteryzują się ziemniaczano-
serowym farszem z dodatkiem smażonej
cebuli okraszone również podsmażoną
cebulką.