Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Muffinki
czekoladoweCiasto
cytrynowe ... »Ciekawe i sycące połączenie
bakłażana i
płatków owsianych z dodatkiem
mozzarelli.Smakuje dość ciekawie i jest sycąca.
Powiem szczerze że ciekawe połączenie które warto wypróbować .

Składniki:2
bakłażany2 kulki
sera mozzarella1 szkl.
płatków owsianych2
jajkazioła prowansalskiesól i
pieprzolej do smażeniaWykonanie:
Bakłażany kroimy w grubsze plastry,solimy i odstawiamy na 10-15 min.Po tym czasie płuczemy je pod zimną
wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Jajka lekko ubijamy,
płatki rozdrabniamy np, za pomocą blendera.Plastry
bakłażana panierujemy najpierw w
jajku a następnie w rozdrobnionych płatkach.Smażymy na złoty kolor z obydwu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Usmażone plastry odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu.W naczyniu żaroodpornym układamy:plaster
bakłażana-plastry
mozzarelli.posypujemy:
solą,
pieprzem,
ziołami prowansalskimi i znów
bakłażan-
ser i
zioła.Powtarzamy czynność aż do wyczerpania składników.Całość zapiekamy w 200 stopniach przez około 10-15 min.Możemy podawać jako samodzielne danie,dodatek do
mięs lub z sosem np.
pomidorowo-
bazyliowym.

niedziela, 08 lutego 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter