Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« CebularzeBabeczki cycki »Nawet osoby nie umiejące piec z powodzeniem mogą się skusić na zrobienie tego ciasta.Robi się go bardzo szybko,jedynie długi jest czas oczekiwania podczas pieczenia i studzenia :)Polecam,delikatny,kremowo-puszysty serniczek.

Składniki na ciasto:25 dkg
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szkl.
cukru pudru2
żółtka1
jajo10 dkg
masłaNa masę
serową:1 kg
sera białego na serniki2 szkl.
mleka1/2 szkl.
oleju1 szkl.
cukru pudru2
jajka4
żółtka2 budynie
śmietankowe lub
waniliowesok i otarta skórka z 1
cytrynyDodatkowo:
białka od
jajek (zostające od ciasta i
sera)1 szkl.
cukru kryształuWykonanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto,rozwałkowujemy je i wykładamy nim formę do pieczenia.Wstawiamy do lodówki.Wszystkie składniki masy serowej umieszczamy w dużej misce i miksujemy aż składniki się połączą.Tak przygotowaną masę
serową wlewamy na schłodzone ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 min.Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i wykładamy na niego przygotowaną pianę.Przygotowanie piany:Schłodzone
białka jajek ubijamy na sztywno a następnie dajemy
cukier ( na 3
razy ) i ubijamy aż
cukier całkiem się rozpuści.Sernik z pianką pieczemy jeszcze 15 min w 180 stopniach.Po upieczeniu uchylam drzwiczki piekarnika i studzimy sernik.Po wystudzeniu ciasta wkładamy je na minimum 2 godz.do lodówki.Smacznego :)czwartek, 11 grudnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter